Містобудівне обґрунтування внесення змін до містобудівної документації та визначення параметрів окремого об'єкта містобудування - будівництва житлового комплексу та будівель спеціального призначення на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі міста Києва (2005 р.)

Містобудівне обґрунтування внесення змін до містобудівної документації та визначення параметрів окремого об'єкта містобудування - будівництва житлового комплексу та будівель спеціального призначення на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі міста Києва (2005 р.) було складено як підставу для прийняття рішення Київською міською радою про відведення землі під забудову на замовлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
Що ж ми бачимо? Разючі відмінності між забудовою, допустимою згідно з чинним законодавством, і планами Гооловного управління розвідки Міністерства оборони України та найнятого ним забудовника "Інвестбуд-Ресурс".

Згідно з чинними містобудівними нормами, Центр містобудування та архітектури допускав забудову земельну ділянку на вул. Львівській можна за такими параметрами:
1)  відповідно до п. 3.7 ДБН 360-92 на земельній ділянці об'єкта проектування площею 4,8 га (при підвищеній щільності населення на територіях основних планувальних осей і вузлів, включаючи станції метро), розрахунково можна розмістити 450 люд. / га Х 4,8 га = 2160 чол.;
2) при проектуванні житлової забудови слід передбачити розміщення майданчиків:
- ігрових для дітей - 0,7 кв. м. на 1 люд.;
- для відпочинку дорослого населення - 0,1 кв. м. на 1 люд.;
- для занять фізкультурою - 0,2 кв. м. на 1 люд.;
- для господарських цілей - 0,3 кв. м. на 1 люд.;
- для вигулювання собак - 0,3 кв. м. на 1 люд.;
- для стоянки автомашин - 0,8 кв. м. на 1 люд.;
3) визначено нормативну площу прибудинкової площі для однієї квартири - 26,8 кв. м.;
4) план будівництва - 200 квартир;
5) сумарна площа забудови складає 8257 кв. м.;
6) на ділянці є територія, де житло можна розмістити тільки вибірково, використовуючи вільні від цінних дерев ділянки;
7) заплановано будівництво 24 дво- і триповерхових будинків, площа забудови 7500 кв. м., загальна житлова площа 19200 кв. м., кількість жителів - 150, одного 20-повехового будинку, площа забудови 754 кв. м., загальна житлова площа 9500 кв. м., кількість квартир 152, підземна автостоянка 150 машиномісць, кількість жителів 380; всього - 212 квартир для 530 чол.;
8) необхідно передбачити заходи щодо забезпечення нормативних показників рівня шуму від автомагістралей, доппустимих для житлових територій, у зв'язку з тим, що ділянка розташована в 200 м від проспекту Перемоги - великої транспортної магістралі;
9) у зв'язку із збільшенням кількості мешканців кварталу на 520 чол., згідно з табл. 6.1 ДБН 360-92, потрібно:
- 5 місць у дитячих дошкільних закладах (з розрахунку 22 місця на 1000 чол. населення);
- 20 місць у загальноосвітніх школах (з розрахунку 91 місце на 1000 чол. населення);
- 4 ліжка у стаціонарах;
- 6 відвідувань у поліклініках;
- 20 кв. м. приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять у мікрорайоні;
- 24 кв. м. у спортивних залах загаьного користування;
--15 кв м. у приміщеннях для культурно-масової роботи;
- 1,1 тис. одиниць збереження у міських масових бібліотеках;
- 55 кв. м. магазинів (з розрахунку 230 кв. м. торгової площі на 1 тис. чол. населення);
- з них магазинів продовольчих товарів - 20 кв. м. (з розрахунку 80 кв. м. торгової площі на 1 тис. чол. населення);
- 10 місць у підприємствах громадського харчування (з рорахунку 40 місць на 1 тис. чол. населення);
- 3 робочих місця у підприємствах побутового обслуговування.
Одночасно із розміщенням житлового комплексу, у зв'язку зі збільшенням кількості населення кварталу, необхідно передбачити реконструкцію існуючих, в першу чергу, дитячих дошкільних, шкільних, торгових, побутових та інших об'єктів обслуговування згідно з вимогами Державних будівельних норм (ДБН 360-92). Нормативна пішохідна доступність до шкільних та дошкільних закладів повинна забезпечуватися в існуючих об'єктах відповідно до ДБН 360-92.
Показники озеленення, благоустрою та санітарно-екологічні, в т. ч. по інсоляції та шуму нових та існуючих територій кварталу після будівництва повинні відповідати нормативним вимогам для зон реконструкції відповідно до ДБН 360-92.
Об'єкт повинен використовуватися  відповідно до визначеної функції, без будь-яких змін архітектурно-планувального рішення, меж земельної ділянки.

Інформаційний бюлетень Держбуду України № 3, 2005.





















































Немає коментарів:

Дописати коментар