Цинізм забудовника, Міністерства оборони України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На судових засіданнях представники громади спілкувалися з представниками забудовника, Міністерства оборони України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
Аргументи, які вони використовують, зокрема, і в заявах для ЗМІ:
1) усі, хто протестує проти забудови, - зрадники Батьківщини, що не бажають добра для військових
(серед мешканців мікрорайону, які виступають проти забудови, є і кадрові військові, і учасники АТО);
2) усі, хто протестує проти забудови, - бандити, що вимагають гроші та квартири у забудовника. Їх помічено і на інших забудовах міста Києва, це злочинна група
(проти забудови протестують місцеві мешканці. Будівництво краде в них право на гідні умови життя, позбавляє чистого повітря);
3) усі, хто протестує проти забудови, - найняті провокатори, що хочуть, щоб ділянку передали іншому забудовнику, імовірно, депутату Київради Вадиму Пишняку
(місцеві мешканці захищають свої права, а депутат Київради Вадим Пишняк навіть не займається будівельним бізнесом).

Представники Міністерства оборони України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України полюбляють погрожувати активістам (робити дивні натяки), наприклад. питаючи, "А чому ви не в АТО? Як ваше прізвище, завтра отримаєте повістку."

У 2015 р. судовий розгляд справи про визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради від 2809.2006 № 83/140 "Про надання та передачу ГУР МО України земельних ділянок на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва" відбувся за рекордно стислий для українського судочинства строк. У той час, коли інші справи розглядаються роками, тут вистачило кілька місяців.
Ухвала колегії суддів Вищого адміністративного суду України від 17 червня 2015 р. К/800/68549/14: https://drive.google.com/file/d/0B55HOkjO3Lk0bU1Xd2MweDBPS0k/view?usp=sharing
Серед аргументів, які використовував суд, найяскравішими є такі:
- рішення Київської міської ради не зачіпає інтереси та не може порушувати права окремих громадян, а тому вони не можуть його оскаржувати;
- деякі місцеві мешканці мешкають у будинках, побудованих у 2000-і рр., а тому оскарження з їхнього боку є підлим.
Та особливо вражає, що на с. 5 ухвали надається перелік документів, які називаються "погодженнями" будівництва, тоді як більшість цих документів містять у тексті чітку примітку про необхідність отримання погодження в майбутньому на підставі надання додаткових документів.
І найцинічніші речення в ухвалі суду:
"Також колегія суддів не може погодитися із позицією суду апеляційної інстанції щодо наявності підстав для скасування оскаржуваного рішення з мотивів відсутності в матеріалах належного погодження Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.
Виходячи із встановлених судами попередніх інстанцій обставин, відсутність в матеріалах належного погодження Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища не може бути достатньою підставою для скасування оскаржуваного рішення."
Справді, навіщо ті погодження?

Представники забудовника, Міністерства оборони України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України сповна використовують адміністративний ресурс: за їхнім викликом для охорони будівельного майданчика приїжджає 5 автобусів, сотні міліціонерів, зокрема, в повному бойовому екіпіруванні.

Будівництво може тривати і у вихідні дні, і вночі. Шум, пил, прожектори світять у вінка квартир навколишніх будинків - немовлята кричать, у людей похилого віку загострюються проблеми з серцем, у сотень людей болить голова, бо їх позбавили сну - на такі дрібниці ГУР МО України та найнятий ним забудовник не зважають.

Наявна проектна документація передбачає будівництво одного будинку на площі 0,38 га (що підтверджується документом із сайту забудовника - https://drive.google.com/file/d/0B55HOkjO3Lk0bURzQ3R4MC04Y0k/view?usp=sharing) ?
Нічого, техніка їздить всіма 4,5 га території.
Дерева рубають на всій площі, навіщо гаяти час.
Усю територію огороджено бетонним парканом з колючим дротом (!). Саме такого виду з вікон, саме таких краєвидів на вулицях гідні кияни.
Дякуємо, Міністерство оборони України!

Немає коментарів:

Дописати коментар